trešdiena, 2011. gada 4. maijs

Par rotaļlietu drošību

Kā jau iepriekšējos aprakstos minēju, valdība ir pieņēmusi jaunus noteikumus, kādas rotaļlietas varam laist apgrozībā.
Galvenās izmaiņas -, sākot ar šī gada jūliju, varēsim realizēt tikai tās rotaļlietas, kurām ir CE norāde. Tas nozīmē, ka rotaļlietām ir veikti atbilstoši testi sertificētā iestādē. Testa izmaksas – atkarībā no veikto testu skaita, bet vienkāršām lellītēm tās būtu 30-40 Ls. Ir noteikts pārejas laiks, ka rotaļlietas, kuras laistas apgrozībā līdz jūlijam, var realizēt, ja vien tās atbilst iepriekšējo MK noteikumu prasībām.
Piezīmei – saskaņā ar MK noteikumiem rotaļlieta ir „izstrādājums, kas paredzēts, lai ar to rotaļātos bērni, kas jaunāki par 14 gadiem, izņemot šo noteikumu 1.pielikumā minētos izstrādājumus. Attiecīgais izstrādājums uzskatāms par rotaļlietu, pat ja tas ir paredzēts arī citiem mērķiem, ne tikai rotaļām.” Tas nozīmē, ka pat, ja ir liela iespēja, ka bērns varētu spēlēties ar šo izstrādājumu, tas ir klasificējams kā rotaļlieta.

Kā tas ietekmē mūs?
Visas preces, kuras My Kiddy veikaliņā mēs piedāvājam kā rotaļlietas, šo noteikumu izpratnē arī ir rotaļlietas. Līdz ar to tām visām ir nepieciešams veikt testus.
Mūsu ražotājiem ir bijusi gandrīz gada un vairāk pieredze, lai saprastu, kuras no piedāvātajām rotaļlietām ir bijušas tirgū veiksmīgas. Tāpēc izvērtējiet, vai vēlaties turpināt gūt papildus ienākumus no rotaļlietu gatavošanas un kuras būtu atbilstošās preču grupas.
Testu ir nepieciešams veikt tikai pa preču grupām, tas ir savā pieteikumā Jūs norādāt visas preču variācijas: gan krāsas, lielumu, citas sejiņas utt. Bet diemžēl šis punkts apspiež turpmāko radošumu.
Neatmetiet cerības, jo daudzas no My Kiddy veikalā atrodamajām rotaļlietām jau ir iemīļojuši mūsu mazie pircēji un šie noteikumi tikai būs papildus drošības garants, ka ar jūsu piedāvātajām rotaļlietām bērni var droši spēlēties un negūt nekādus ievainojumus.

Pievienoju atsauci uz MK noteikumiem:
Šeit spēku zaudējošie noteikumi:
Vienas no mūsu rotaļlietu ražotājas pārdomas:
Sintijas pārdomas

Pēc šī visa man tikai rodas jautājums, vai atkal Latvija nepārspīlē ar EK direktīvu ievērošanu un vai tiešām visās ES valstīs tirdzniecībā netiek laistas amatnieku un mākslinieku rotaļlietas bez testu veikšanas un vienā eksemplārā.

Nav komentāru:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...